1997 blir jag förälskad. I lera. Jag pluggar svenska i Uppsala och har anmält mig till en kvällskurs i keramik. För att få kontrast till studierna. Den kvällskursen var avstampet i en resa på vägen till att bli keramiker och företagare. Jag läser allt jag kommer över om keramik, jag tillbringar all tid i ABF:s öppna verkstad som då fanns i Uppsala. Jag skaffar mig praktik hos keramiker Marie-Louise Sundqvist och går tre år på folkhögskola och jag lär mig mer och mer. 13 januari 2004 registrerar jag mitt företag som keramiker. Förälskelsen går inte över.

2006 får jag ett barn. Och skaffar mig hus och huslån. Jag förstår att jag måste tjäna mer pengar än vad jag gjort som keramiker.

2009 börjar jag kursen Kreativt entreprenörskap för att utveckla mitt företag. Tanken är att keramik, konst och skrivande ska ingå. Några veckor in på den kursen börjar kursledare Lotta Hernek prata om storytelling för företag. Och jag blir förälskad igen. Jag läser allt jag kommer över om corporate storytelling och bestämmer mig för att det är det mitt företag :Kontextbyrån ska ägna sig åt. 2010 omregistrerar jag företaget till :Kontextbyrån. Förälskelsen går inte över.

Idag har :Kontextbyrån sitt fulla fokus på corporate storytelling. Vi föreläser och ordnar workshops för företagare som vill lära sig mer om hur de kan förvandla sitt berättarkapital till reda pengar.

Och keramiken då? Förälskelsen har inte gått över.

 

www.kontextbyran.se© 2010Privacy Policy • Terms of Use